ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στην Ασία - 270,20 μονάδες κάτω ο Nikkei

10:05 - 02 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Μικτές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια. Το αρνητικό κλίμα στην Ιαπωνία διαμόρφωσε η πτώση του δείκτη Tankan, ο οποίος μετρά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και σύμφωνα με τον οποίο καταγράφηκε πτώση στον κλάδο των μεταλλουργικών, ενώ σημαντικό ρόλο επαιξε και η ξαφνική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση κατά 270,20 μονάδες ή σε ποσοστό 1,56% και εκλεισε στις 17.017,45 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο HangSengενισχύθηκε κατά 0,42% στις 19.883,72 μονάδες, ενώ στη Νότιο Κορέα ο Kospiσημείωσε ανοδο 0,48% στις 1.459,48 μονάδες.

Της πτώσης ηγήθηκε η Nippon Steel, η οποία έπεσε στα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων, ενώ απώλειες κατέγραψε και η ICICI Bank, η οποία οδήγησε τους ινδικούς τίτλους χαμηλότερα, λόγω των εκτιμήσεων ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα περιορίσουν τη ζήτηση για δάνεια.

Σε αρνητικό έδαφος και οι Woolworthsκαι Westpac Banking, καθώς η αύξηση των λιανικών πωλήσεων συνηγορούν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai, η οποία οδήγησε τις μετοχές της Νοτίου Κορέας σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς και οι κινεζικές μεταλλουργικές εταιρείες, μετά την ανακοίνωση από την Baoshan Iron & Steel, σύμφωνα μετην οποία σημείωσε το δ΄ τρίμηνο αυξημένη κατά 77% κερδοφορία.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.