ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στην Ευρώπη - Στήριγμα οι εξαγορές

11:45 - 02 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σε αρνητική τροχιά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην αρχή της εβδομάδας. Της πτώσης ηγείται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία διέκοψε τις πωλήσεις του φαρμάκου Zelnorm στην αγορά των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,14% στις 6.299,10 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει πτώση 0,23% στις 5,621,13 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,31% στις 6.895,79 μονάδες.

Πτώση καταγράφουν και οι μετοχές της μουσικής βιομηχανίας EMI, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα ξένου τύπου, εγκαταλείφθηκαν οι προσπάθειες για εξαγορά της εν λόγω εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η EMI απέρριψε την προσφορά ύψους 1,2 δισ. λιρών από τη Warner Music Group.

Τις απώλειες περιορίζει η Telecom Italia, η οποία σημειώνει ανοδο 6,9% στα 2,28 ευρώ, καθώς οι οι εταιρείες AT&T και America Movil SAB κατέθεσαν προσφορά για την απόκτηση του 1/3 από το μετοχικό κεφάλαιο της Telecom Italia.

Σε θετικό εδαφοςκαι η Daimler Chrysler, η οποία ενδέχεται να πουλήσει τη ζημιογόνο μονάδα Chrysler έναντι 6 - 9 δισ. δολαρίων, καθώς και η Sainsbury, μετά από δημοσίευμα του ξένουτύπου ότι ηαλυσίδα σουπερμάρκετ θα δεχτεί την τρέχουσα εβδομάδα πρόταση εξαγοράς ύψους περίπου 10 δισ. λιρών από ιδιωτικό equity group.

Κέρδη καταγράφει και η Iberia, μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι η British Airways ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το 10% που κατέχει στην ισπανική αεροπορική εταιρεία με στόχο τη συνεργασία με άλλο όμιλο για την απόκτηση του ολοκληρωτικού ελέγχου της Iberia.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, την τρέχουσα περίοδο, οι επενδυτές είναι αντιμέτωποι το β΄ τρίμηνο με μια σειρά προκλήσεων στις κεφαλαιαγορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της υψηλής τιμής του αργού.

Μέχρι στιγμής, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην Ευρώπη αποτιμώνται σε 353 δισ. δολάρια, ενώ τα deals αγγιξαν επίπεδα ρεκόρ ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων το 2006.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.