ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλουν οι Αμερικανοί την Όπρα για Πρόεδρο;

11:31 - 13 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Θέλουν οι Αμερικανοί την Όπρα για Πρόεδρο;
"Θέλουν οι Αμερικανοί την Όπρα για Πρόεδρο;" Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR.

Η διάσημη παρουσιάστρια που συγκίνησε με το λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα σενάρια για μία πιθανή υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ είναι σύμφωνα με την έρευνα εξαιρετικά δημοφιλής. Το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια και επιχειρηματία.

Επίσης, ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Ωστόσο, αρκεί αυτή η δημοφιλία για την προεδρία; Οι περισσότεροι Αμερικανοί φαίνεται πως δεν θα ήθελαν να τη δουν να "μπλέκει" με την πολιτική.

Μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η Όπρα δεν ξεπερνά το 47%. Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.