ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Tα... «γυρίζει» ο Μπόρις Τζόνσον!

16:33 - 15 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Brexit: Tα... «γυρίζει» ο Μπόρις Τζόνσον!
«Η Βρετανία θα αποδεχθεί μια αποδυναμωμένη συμφωνία για το Brexit που θα κάνει το δημοψήφισμα του 2016 να μοιάζει με "χάσιμο χρόνου"».

Αυτό είπε σε φίλους του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, όπως γράφει σήμερα η Sun.

O Τζόνσον θεωρείται ένας πιθανός διάδοχος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ήταν ένας από τους πιο επιφανείς υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ κατά την εκστρατεία για το σχετικό δημοψήφισμα του 2016 που δίχασε τη Βρετανία.

«Θα προτιμούσα να μείνουμε, αν είναι να φύγουμε με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Τζόνσον σε φίλους του σύμφωνα με την Sun, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές του δημοσιεύματος αυτού.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Μέι, η οποία είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, αλλά έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδό της από την Ένωση, επιδιώκει να υπάρξει μια διετής μεταβατική περίοδος μετά την έξοδο της χώρας τον Μάρτιο του 2019, κατά την οποία οι κανόνες των Βρυξελλών θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλει επίσης να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ που θα επιτρέπει "απρόσκοπτες" εμπορικές συναλλαγές με την ΕΕ.

Το σχέδιο αυτό έχει προκαλέσει επικρίσεις από ορισμένους υπέρμαχους του Brexit, σύμφωνα με τους οποίους η Βρετανία θα καταλήξει να εγκαταλείψει την ΕΕ μόνον κατ'όνομα, ενώ θα παραμείνει υπόλογος των κανονισμών της ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο επίσης μεγάλος υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι βλέπει ολοένα και πιο θετικά την ιδέα της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για να μπει τέλος στις προσπάθειες ορισμένων εξεχόντων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, να σταματήσουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 15 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.