ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναικεία υπόθεση φέτος το Νταβός

23:33 - 18 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Γυναικεία υπόθεση φέτος το Νταβός
Εξ ολοκλήρου υπό την προεδρία γυναικών θα πραγματοποιηθεί το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), για πρώτη φορά στην 48ετή ιστορία του. Το Φόρουμ έχει δεχθεί κριτική στο παρελθόν για τη μικρή συμμετοχή γυναικών.

Επτά γυναίκες αναλαμβάνουν δράση φέτος, ανάμεσα τους η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρομέτι και η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ. Η κίνηση, έρχεται ως απάντηση σε επικρίσεις του παρελθόντος, σχετικά με την κυρίαρχη θέση των ανδρών στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η Σολμπεργκ δήλωσε στο CNBC ότι «είναι τιμή να μας ζητήσουν να είμαστε στην προεδρία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ φέτος. Ανυπομονώ να συναντήσω εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό τομέα, την πολιτική και διάφορους οργανισμούς για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να πάμε τον κόσμο μπροστά».

Το Φόρουμ έχει δεχθεί κριτική στο παρελθόν, ότι η σύνοδος, η οποία παρακολουθείται από 2.500 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων ηγετών και υπεύθυνων χάραξης πολιτικών, είχε συμμετοχή λίγων γυναικών.

Αποτέλεσμα η δημιουργία του όρου «Davos Man», ορολογία που χρησιμοποιήθηκε, με αρνητική διάθεση, για να γίνεται αναφορά στην ελίτ των ανδρών που παρακολουθούν το γεγονός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.