ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί από έκρηξη βόμβας

09:35 - 22 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί από έκρηξη βόμβας
Τρία θύματα θρηνεί η Ταϊλάνδη, μετά την έκρηξη βόμβας το πρωί της Δευτέρας σε αγορά, στο πλαίσιο του ανταρτοπόλεμου των μουσουλμάνων αυτονομιστών. Η έκρηξη είχε επίσης αποτέλεσμα να υποστούν ελαφρά τραύματα 24 άνθρωποι, σύμφωνα με στέλεχος νοσοκομείου της περιοχής.

Η βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο, εξερράγη στην αγορά της Πιμοντσάι, στο κέντρο της επαρχίας Γιάλα. «Όλοι οι τραυματίες είναι βουδιστές», ενώ από τους τρεις νεκρούς, οι δύο ήταν βουδιστές και ο τρίτος μουσουλμάνος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ύποπτοι στάθμευσαν το μοτοποδήλατο απέναντι σε έναν πάγκο που πουλούσε χοιρινό δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη», ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ανέλαβε να ηγηθεί της έρευνας. Το στοιχείο αυτό αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για επίθεση μουσουλμάνων αυτονομιστών, καθώς μόνο οι βουδιστές, που αποτελούν μειονότητα στον λεγόμενο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης, καταναλώνουν χοιρινό κρέας.

Το 2017, η εξέγερση των μουσουλμάνων αυτονομιστών στον απώτερο νότο της Ταϊλάνδης, η οποία είχε ξεσπάσει το 2004, στοίχισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.