ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Citigroup για την απόκτηση της Nikko

10:53 - 03 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Πιέσεις προς την Citigroup να αυξήσει την προσφορά της για την εξαγορά της Nikko Cordial ασκεί ενας από τους μετόχους της χρηματιστηριακής, Orbis Investment Management.

Συγκεκριμένα, η Orbis Investment Management ζητά από την Citigroup να αυξήσει την προσφορά των 13,4 δις. δολαρίων με στόχο την απόκτηση του 5,8% του μεριδίου που κατέχει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ανώνυμος επενδυτής κατέθεσε προσφορά πώλησης 56,5 εκατ. μετοχών της Nikko, της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής στην Ιαπωνία στα 1,900 γιεν στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Citigroup κατέθεσε προσφορά στα 1,700 γιεν για μια μετοχή της Nikko, ενώ αρχικά η τιμή ήταν στα 1,350 γιεν ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Οrbis στέλνει ένα μήνυμα στους υπόλοιπους μετόχους ότι δεν πρέπει να αποδεχτούν την προσφορά του ανώνυμου επενδυτή και πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής οσον αφορά μια νέα, βελτιωμένη πρόταση από τη Citigroup.

Στο μεταξύ, η Harris Associates πούλησε μέρος του μεριδίου της μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι η προσφορά που αυξήθηκε από τα 1.350 γιεν ανά μετοχή στις 13 Μαρτίου δεν θα αυξηθεί περαιτέρω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.