ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ

17:05 - 26 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ για το Σάββατο συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ, μετά και τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι.

Ο κ. Ζάεφ που δεσμεύθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για αναθεώρηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα θα βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και τη στάση των άλλων αρχηγών.

Θυμίζουμε πως σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, με κατ` ιδίαν συναντήσεις θα προχωρήσει το Σάββατο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών σχετικά με τη δέσμη ιδεών για το ζήτημα της ονομασίας που παρουσίασε, και την περαιτέρω πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Ιανουαρίου και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.