ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ από Νταβός: Όχι στο άδικο εμπορίο-Ναι στους Ονειροπόλους

17:20 - 26 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ από Νταβός: Όχι στο άδικο εμπορίο-Ναι στους Ονειροπόλους
Ανοιχτός σε συνεργασίες, αλλά αντίθετος με άδικες εμπορικές πρακτικές δήλωσε από το Νταβός ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το «πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει και η Αμερική μόνη. Διαλλακτικός εμφανίστηκε επίσης στο θέμα των "Ονειροπόλων", βάζοντας ουσιαστικά νερό στο κρασί του σε ζητήματα μετανάστευσης.

Αναφορικά με το εμπόριο ο Τραμπ σχολίασε πως το εμπόριο πρέπει να είναι δίκαιο και αμοιβαίο, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, αν εκμεταλλεύονται το σύστημα σε βάρος κάποιων άλλων. 

"Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν πλέον τα στραβά μάτια σε άδικες εμπορικές πρακτικές", σημείωσε.

Επισήμανε, όμως, πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συμφωνίες με όλες τις χώρες, ακόμα και με τις χώρες που είναι μέλη της εμπορικής συμφωνίας TPP (Trans-Pacific Partnership).

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ απηύθυνε κάλεσμα στους ξένους να επενδύσουν στις ΗΠΑ, λέγοντας πως είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαλλακτικός και στο μεταναστευτικό που πρόσφατα προκάλεσε αναστάτωση στη Γερουσία. Σύμφωνα με τον Τραμπ, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί που έχουν πάρει σκληρή θέση στο ζήτημα, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιες θέσεις για τη μετανάστευση.

Υπάρχει νέο σχέδιο για τη μετανάστευση, σύμφωνα με το οποίο θα δίνεται δυνατότητα απόκτησης υπηκοότητας σε έως και 1,8 εκατομμύριο νέους παράτυπους μετανάστες.

"Ονειροπόλοι" ονομάζονται οι παράτυποι μετανάστες που εισήλθαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά και ο Τραμπ προτείνει τώρα ακόμη και το διπλασιασμό του αριθμού των «Ονειροπόλων» που θα προστατεύονται από απέλαση, θέλοντας να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και να πετύχει συμφωνία με τους Δημοκρατικούς.

Ωστόσο, για να μην έχει πρόβλημα εντός του κόμματός του, το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τους μετανάστες, αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους και δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους με το Μεξικό, που αποτελεί και βασική προεκλογική δέσμευση του Αμερικανού προέδρου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.