ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριγμα για την Ευρώπη οι εξαγορές

11:48 - 03 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σε θετική τροχιά κινούνται για δεύτερη ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθοδηγούμενα από τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, E.ON, η οποία απέσυρε την πρόταση εξαγοράς ύψους 42,4 δισ. ευρώ που είχε καταθέσει για την ισπανική Endesa.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% στις 6.344,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει ανοδο 0,52% στις 5.674,98 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,76% στις 6.990,17 μονάδες.

Οι BHP Billiton και Rio Tinto οδηγούν τους τίτλους των μεταλλουργικών σε επίπεδα κερδοφορία, καθώς ο χαλκός ενισχύθηκε περίπου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, κέρδη καταγράφει και η Alitalia S pA, καθώς η AP Holding επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της αεροπορικής.

Κινητικότητα καταγράφει και η Swiss Reinsurance, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μονάδας για επανασφαλίσεις ζωής ενισχύθηκαν κατά 13% το 2006, βοηθούμενη από την εξαγορά της αντίστοιχης μονάδας της General Electric.

Σε θετικό έδαφος και η Enel, η οποία ενισχύεται κατά 2,4% στα 8,30 ευρώ, η Cadbury Schweppes, μετά την αναβάθμιση από την JP Morgan για τη σύσταση της μετοχής από underweight σε neutral.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 0,4% καταγράφει η Endesa, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της Enel και της Acciona.

Oπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι ευρωπαϊκοί τίτλοι δεν έχουν χάσει τη «λάμψη» τους και προσθέτουν ότι οι εκτιμήσεις για νέες εξαγορές θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την κινητήριο δύναμη των αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.