ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής μιας τροποποιημένης συμφωνίας του Παρισιού

13:46 - 28 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής μιας τροποποιημένης συμφωνίας του Παρισιού
Μολονότι παραμένει αμετακίνητος στις επικρίσεις του εναντίον της ιστορικής συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του στο Παρίσι, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να υπογράψει μια τροποποιημένη συμφωνία.

«Η συμφωνία του Παρισιού θα ήταν για εμάς μια καταστροφή», υποστηρίζει. Τώρα, «αν έφτιαχναν μια καλή συμφωνία υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να επιστρέψουμε» σε αυτήν, συμπλήρωσε.

«Εάν κάποιος έλεγε "επιστρέψτε στη συμφωνία του Παρισιού", θα έπρεπε να πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική συμφωνία διότι έχουμε μια φριχτή συμφωνία», σημειώνει ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2017 ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς την «επιζήμια» για την αμερικανική οικονομία, μια απόφαση που αποδοκιμάστηκε σε διεθνές επίπεδο.

Η ιστορική συμφωνία είχε υπογραφεί από 197 χώρες το 2015 έπειτα από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, όπου όλα τα κράτη ανέλαβαν οικειοθελώς δεσμεύσεις να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 28 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.