ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Αναστασιάδη-Αντίδραση Μαλά

17:17 - 02 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Στήριξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Αναστασιάδη-Αντίδραση Μαλά
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε τη στήριξη της Εκκλησίας στον Νίκο Αναστασιάδη, στο β` γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο την Κυριακή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Σταύρου Μαλά.

Ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, θα αναμετρηθεί στον β` γύρο με τον Νίκο Αναστασιάδη και έχει ανοιχτή κόντρα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον κ. Αναστασιάδη και προέβλεψε την επανεκλογή του.

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως είχε μία άψογη συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη κατά την τελευταία πενταετία, συνεργασία η οποία όπως είπε, θα συνεχιστεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε επίσης ότι η Εκκλησία θα είναι κοντά στον Πρόεδρο, θα ενημερώνεται για το Κυπριακό και για τον λόγο αυτό θα τον στηρίξει στις επικείμενες εκλογές.

Το επιτελείο του Σταύρο Μαλά θεώρησε unfair τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και αντέδρασε. Τόνισε δε με νόημα πως εφόσον ο κ. Μαλάς εκλεγεί, η Εκκλησία δεν θα έχει λόγο στον διορισμό του Υπ. Παιδείας.

Και σε αυτή την αιχμή, όμως, ο Χρυσόστομος απάντησε με απαξιωτικό τρόπο: «Αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις αν θα με ρωτήσει ή αν δεν θα με ρωτήσει», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

«Έχουμε διαφορετική άποψη. Αφού μπορεί κάποιος να εκλεγεί στη θέση του Αρχιεπισκόπου με 5-8%, τότε μπορεί κάποιος να εκλεγεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 30%», απάντησαν συνεργάτες του κ. Μαλά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.