ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων η Ασία - 308,61 μονάδες πάνω ο Nikkei

10:07 - 04 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Στα υψηλά πέντε εβδομάδων «σκαρφάλωσε» η Ασία, καθώς οι χαμηλότερες τιμές αργού και η αύξηση των πωλήσεων των κατοικιών στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την εξασθνένηση του γιεν εναντι του δολαρίου, μετρίασαν τις επιφυλάξεις των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε ανοδο κατά 308,61 μονάδες ή σε ποσοστό 1,79% και εκλεισε στις 17.552,66 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,90% στις 20.181,81 μονάδες, ενώ στη Νότιο Κορέα ο Kospi κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,29% και διαμορφώθηκε στις 1.482,57 μονάδες.

Σε επίπεδα ρεκόρ εκλεισαν και οι αγορές στην Αυστραλία, την Κίνα, την Σινγκαπούρη και την Ινδονησία.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στο 6,25%, εν αναμονή την εκθεσης για τον πληθωρισμό στα τέλη του μήνα.

Πρωταγωνίστριες της ανόδου η Samsung Electronics, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη ανοδο από τον Αύγουστο και η Toyota Motor, η οποία «αναρριχήθηκε» στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Ασία εξακολουθεί να εξαρτάται από την αγορά των ΗΠΑ για την αγορά πολλών αγαθών. Συνεπώς, τα όποια θετικά νέα που αφορούν την αμερικανική αγορά λειτουργούν σε όφελος των ασιατικών μετοχών.

Με κέρδη εκλεισε και η Coles Group, η οποία σημείωσε ανοδο 5,1%, μετά την προσφορά της Wesfarmers Ltd. και των εταιρειών επενδύσεων με επικεφαλής την Pacific Equity Partners, ύψους 19,7 δισ. δολ. εξαγορά ρεκόρ για αυστραλιανή εταιρεία.

Σε θετικό έδαφος και η Sumitomo Metal Mining, η BHP Billiton, η Korea Zinc Co, καθώς ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 4,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Φεβρουαρίου

Ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 3,8% και το νικέλιο σημείωσε ανοδο 6,6%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.