ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Πρόταση για επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

23:20 - 16 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πρόταση για επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο
O υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για την επιβολή υψηλών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρος πρότεινε δασμό τουλάχιστον 24% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα από όλες τις χώρες και έναν δασμό 7,8% σε όλες τις εισαγωγές αλουμινίου από όλες τις χώρες.

Το υπουργείο Εμπορίου πρότεινε ακόμα εναλλακτικές στους δασμούς σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από συγκεκριμένες χώρες, καθώς και μια τρίτη επιλογή για ποσοστώσεις που θα βασίζονται στο 63% των εξαγωγών χάλυβα της κάθε χώρας το 2017 και στο 87% των εξαγωγών αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Η κίνηση των ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Κίνα και τη Γερμανία, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο.

Ο κ. Ρος υποστήριξε πως δεν πιστεύει ότι οι δασμοί στο αλουμίνιο και στο χάλυβα θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές. Τόνισε μάλιστα πως οι περιορισμοί στις εισαγωγές θα μπορούσε να ενισχύσει τις εγχώριες βιομηχανίες, αυξάνοντας τη χρήση της παραγωγικής ικανότητας στο 80% και την απασχόληση. Όπως επισήμανε, η απασχόληση στην βιομηχανία του χάλυβα θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 10%, ενώ η άνοδος θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη στην βιομηχανία του αλουμινίου.

Ο υπουργός Εμπορίου διευκρίνισε πως ο κ. Τραμπ μπορεί αν θέλει να τροποποιήσει ή και να αγνοήσει τις προτάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.