ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Δεν τίθεται ζήτημα δεύτερου δημοψηφίσματος ή επιστροφής στην ΕΕ

16:32 - 17 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Μέι: Δεν τίθεται ζήτημα δεύτερου δημοψηφίσματος ή επιστροφής στην ΕΕ
Η Τερέζα Μέι διαψεύδει για ακόμη μία φορά πληροφορίες σχετικά με σκέψεις για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Φεύγουμε από την ΕΕ και δεν τίθεται ζήτημα δεύτερου δημοψηφίσματος ή επιστροφής και νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό», είπε η κα. Μέι στη Σύνοδο για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Μέι είπε ακόμα πως «o κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνεται πως αν πάρουμε μια απόφαση, τότε οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να γυρίσουν και να πουν όχι, το καταλάβατε λάθος».

Στο μεταξύ η Μέι, ζήτησε μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2019 προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών σε θέματα στρατού, πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. «Οι βασικές πτυχές της μελλοντικής συνεργασίας μας στον τομέα αυτόν θα βρίσκονται ήδη σε ισχύ από το 2019», δήλωσε η κ. Μέι στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η συνεργασία που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι μία που θα προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρόπο ώστε να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όπου είναι προς το κοινό μας συμφέρον», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.