ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Θα συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

16:54 - 27 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Πάουελ: Θα συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed
Το θετικό outlook της αμερικανικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ομιλίας του νέου διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος προανήγγειλε πως επιθυμεί να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και να αποφύγει μια υπερθέρμανση της οικονομίας.

Χαρακτηριστικά ο νέος διοικητής της Fed  δήλωσε ότι«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών θα συνεχίσει να διατηρεί μια ισορροπία στο να αποφύγει μια οικονομία σε υπερθέρμανση και στο να φέρει τον πληθωρισμό στο 2% σε βιώσιμη βάση».

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, στην ομιλία του προς το Κογκρέσο ο κ. Πάουελ επισήμανε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα ξεπεράσει τον αντίκτυπο από την πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές, τονίζοντας ότι κάποιοι από τους αντίθετους ανέμους που κρατούσαν πίσω τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια στηρίζουν τώρα την ανάπτυξη.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως «Αν και είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν το οικονομικό outlook, ορισμένοι από τους αντίθετους ανέμους που αντιμετώπιζε η αμερικάνικη οικονομία τα προηγούμενα χρόνια έχουν μετατραπεί σε ούριους ανέμους».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 27 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.