ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Ελαφριά υποχώρηση στον PMI μεταποίησης τον Φεβρουάριο

12:25 - 01 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Ελαφριά υποχώρηση στον PMI μεταποίησης τον Φεβρουάριο
Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο δείκτης PMI του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, με τις μεταποιητικές μονάδες σε όλη την ευρωζώνη όμως να εξακολουθούν να απολαμβάνουν την καλύτερη περίοδο ανάπτυξής των τελευταίων σχεδόν είκοσι ετών.

Με βάση τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 58,6 μονάδες από 59,6 τον Ιανουάριο, ο δείκτης παραγωγής στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 59,6 μονάδες από 61,1, ενώ αντίθετα ο δείκτης τιμών παραγωγής στην μεταποίηση αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, στις 58,4 μονάδες από 58 τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως τα προκαταρτικά στοιχεία έδειχναν τον PMI μεταποίησης στις 58,5 μονάδες, τον PMI παραγωγής στις 59,5 μονάδες και τον PMI τιμών παραγωγής στις 58,5 μονάδες.

«Ο μέσος PMI για το πρώτο τρίμηνο μέχρι στιγμής είναι ο δεύτερος υψηλότερος από την άνοιξη του 2000, λίγο χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατεγράφη το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson.

«Η ευρεία φύση της ανόδου είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενη, καθώς όλες οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ανακοίνωσαν σταθερούς ρυθμούς επέκτασης», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.