ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν «βλέπει» σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας ο Πάουελ

20:09 - 01 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Δεν «βλέπει» σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας ο Πάουελ
Δεν βλέπει στοιχεία που να δείχνουν υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας ο νέος επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, όπως υποστήριξε ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ, κατά την κατάθεση του στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως η αύξηση των μισθών βρίσκεται σε σημείο επιτάχυνσης», τόνισε ο κ. Πάουελ, σημειώνοντας ότι «βλέπουμε τους μισθούς με βάση κάποιες μετρήσεις να κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό 2,5%».

«Τίποτα δεν δείχνει πως ο πληθωρισμός στους μισθούς επιταχύνεται. Πιστεύω ότι η αγορά εργασίας μπορεί να ενισχυθεί λίγο ακόμα χωρίς να προκληθεί πληθωρισμός» υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένει να έρθουν περαιτέρω αυξήσεις μισθών σύντομα, καθώς η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται, ενώ όπως εξήγησε, το μέγεθος του αμερικανικού εργατικού δυναμικού που εργάζεται ή αναζητά ενεργά εργασία είναι μικρότερο σε σχέση  με αυτό που καταγραφόταν πριν την κρίση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Fed είχε καταθέσει ενώπιον μελών επιτροπής του Κογκρέσου, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.