ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η... συνταγή Αναστασιάδη ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

17:17 - 05 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Η... συνταγή Αναστασιάδη ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ
Την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή σχολίασε τη Δευτέρα ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης προς το Διπλωματικό Σώμα.

Ο κ. Αναστασιάδης θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους σημειώνοντας πως η Κύπρος αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία, σύνεση και ορθούς διπλωματικούς χειρισμούς.

«Ουδεμία απολύτως ανησυχία δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να διακρίνει τον οποιονδήποτε. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΕΕ, με φίλα κράτη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση ενδεχόμενα επιδιώκει η άλλη πλευρά να δημιουργήσει και να αποφευχθεί οτιδήποτε, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο είτε την ασφάλεια, είτε γενικότερα την πορεία με ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς», τόνισε συγκεκριμένα ο Κύπριος πρόεδρος.

Σε ερώτηση αν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας προσπαθεί να καθυστερήσει την κοινωνική συνάντησή του μαζί του για να είναι χρονικά κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου της Βάρνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία στις αποφάσεις του κ. Ακιντζί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.