ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πλευρό της Δαμασκού η Ρωσία-Αβάσιμες οι κατηγορίες περί χημικών

14:05 - 06 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Στο πλευρό της Δαμασκού η Ρωσία-Αβάσιμες οι κατηγορίες περί χημικών
Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τις «αβάσιμες κατηγορίες» σύμφωνα με τις οποίες το καθεστώς της Δαμασκού προσέφυγε σε χημικά όπλα και διαβεβαίωσε πως όλα τα χημικά όπλα της Συρίας έχουν καταστραφεί υπό διεθνή έλεγχο.

Η Ρωσία καταγγέλλει ως αβάσιμες τις κατηγορίες για χρήση χημικών από το καθεστώς της Δαμασκού.

Συγκεκριμένα το ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι τα χημικά όπλα της Συρίας έχουν καταστραφεί υπό διεθνή έλεγχο λέγοντας παράλληλα ότι «συνεχίζονται οι προκλήσεις με όλους αυτούς τους υπαινιγμούς και τις αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος των συριακών αρχών». Ενώ συμπληρώνει πως για τη Μόσχα «μόνο τα συμπεράσματα μιας διεθνούς επιτροπής, μιας αμερόληπτης έρευνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο για να διατυπωθούν οποιεσδήποτε κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται ότι το συριακό καθεστώς, το οποίο έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα, κατηγορήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για επιθέσεις με χλώριο, ενώ τη Δευτέρα, η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υποστήριξε ότι σχεδόν 20 κρούσματα ασφυξίας αναφέρθηκαν την ίδια ημέρα έπειτα από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το συριακό καθεστώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.