ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο για τη γεώτρηση της ExxonMobil

15:10 - 06 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Αμερικανική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο για τη γεώτρηση της ExxonMobil
Πληροφορίες για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή των γεωτρήσεων της εταιρείας ExxonMobil στη κυπριακή ΑΟΖ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή αναμένεται το αεροπλανοφόρο "Iwo Jima" (LHD-7), το οποίο είναι ένα αμφίβιο πλοίο  επιθέσεων κατηγορίας Wasp. Πήρε το όνομά του από τη Μάχη του Iwo Jima, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που οδήγησε στην αμερικανική κατάληψη του νησιού Ίβο Τζίμα κατά τη διάρκεια της αποστολής του Ειρηνικού Ωκεανού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, το «USS IWO JIMA» έφτασε στη Νάπολι μεταφέροντας ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης. Η δύναμη αυτή εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου.

Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.com, οι Αμερικάνοι ενίσχυσαν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, αποστέλλοντας επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες, πέρα από τα κλασικά οπλικά συστήματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τύπου «Harriers», διαθέτουν και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.