ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 243 πολίτες ως γκιουλενιστές

16:12 - 09 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 243 πολίτες ως γκιουλενιστές
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος 243 ανθρώπων εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων με στόχο ύποπτα μέλη του δικτύου του Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα στο στόχαστρο έχουν μπει  καθηγητές από 20 επαρχίες της Τουρκίας, οι οποίοι είχαν όλοι εργαστεί σε σχολεία που στο παρελθόν είχαν κλείσει ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν. Επιπλέον οι αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση για τη σύλληψη 84 ανθρώπων στο Ικόνιο,  πόλη της κεντρικής Τουρκίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη άλλων 57 ανθρώπων επειδή χρησιμοποίησαν το ByLock, το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων, το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται ευρέως από το δίκτυο του Γκιουλέν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και τουλάχιστον 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον στρατό, τα σχολεία και δημόσιους οργανισμούς στις επιχειρήσεις καταστολής που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.