ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθειες για ανοδο στη Wall

18:33 - 09 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι επενδυτές τόσο στην ανακοίνωση ότι ενισχύθηκε η απασχόληση στις ΗΠΑ , όσο και στην εταιρεία χημικών, Dow Chemical, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου, ενδέχεται να αποτελέσει στόχο εξαγοράς. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, ωστόσο, δείχνουν αδύναμοι να ακολουθήσουν το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας ,το Μάρτιο δημιουργήθηκαν 180.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 4,4%. Οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση της απασχόλησης κατά 130.000 θέσεις.

Ειδικότερα, ο Dow ενισχύεται κατά 0,02% στις 13.562,31 μονάδες, ο S & P σημειώνει οριακή ανοδο κατά 0,05% στις 1.444,52μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,14% στις 2.467,83 μονάδες.

Τα σκήπτρα της ανόδου κρατά η Dow Chemical, η οποία καταγράφει την υψηλότερη ανοδο από τον Οκτώβριο του 2003, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών των ΗΠΑ ενδέχεται να αποτελέσει στόχο εξαγοράς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της SundayExpress, αμερικανικές εταιρείες εξαγορών καθώς και επενδυτές από τη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να καταθέσουν προσφορά ύψους τουλάχιστον 50 δις. Δολαρίων για την απόκτηση της Dow. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγεται ο ομιλος Kohlberg Kravis Roberts & Co, ενώ πολλοί υποψήφιοι αγοραστές προέρχονται από τις χώρες της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Κατάρ.

Αξιόλογα κέρδη και για την Burlington Northern Santa Fe, η οποία «αναρριχήθηκε» στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, μετά την είδηση ότι η Berkshire Hathaway κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η American Home Mortgage Investment, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προέβη σε μείωση του μερίσματος, ενώ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη θα είναι μικρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα κέρδη πρώτου τριμήνου θα κυμαίνονται μεταξύ 40 - 60 λεπτά ανά μετοχή, ενώ το μέρισμα μειώθηκε στα 70 λεπτά από 1,12 δολάρια.

Σε αρνητικό εδαφος και η Vonage Holdings, η οποία υποχωρεί κατά 45 λεπτά ή 13,4% στα 2,92 δολάρια, καθώς σύμφωνα με εκθεση της Deutsche Bank Securities, δεν αποκλείεται να διακοπεί η λειτουργία της ζημιογόνου εταιρείας παροχής υπηρεσιών ίντερνετ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.