ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Έτοιμος να μπει στο Αφρίν ο τουρκικός στρατός

16:50 - 09 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
«Ανά πάσα στιγμή» μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης οι τουρκικές δυνάμεις που πολιορκούν το Αφρίν στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν μετά τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και το Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας απ' όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από τη Μανμπίτζ.

Χθες Πέμπτη οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή του Αφρίν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.