ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιλάει … αραβικά η πλατφόρμα Marketplace στο Facebook

13:14 - 10 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Μιλάει … αραβικά η πλατφόρμα Marketplace στο Facebook
Με στόχο ένα ισχυρό μερίδιο από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις η πλατφόρμα άμεσων αγοραπωλησιών στο Facebook “Marketplace” (OnLine Market Shopping) κάνει ντεμπούτο πολύ σύντομα στην Αίγυπτο, το Μαρόκο και την Αλγερία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στην ηλεκτρονική έκδοση Ahram Online.

H  “Marketplace” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2016 και είναι διαθέσιμη σε άλλες 51 χώρες. Πλέον και Άραβες χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν αντικείμενα στην πλατφόρμα επί συνδρομητικής βάσης (peer-to-peer).

Σήμερα 164 εκατ. είναι οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες fb στον αραβικό κόσμο. Επιπλέον μια λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να βοηθήσει το Facebook να μονιμοποιηθεί ως η ευχερέστερη εφαρμογή (go-to app) για σχεδόν όλες τις σχετιζόμενες με το Διαδίκτυο ανάγκες των χρηστών, όπως δήλωσε ο Jonathan Labin, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook για Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Πακιστάν.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές και θα κυκλοφορήσει για τους χρήστες iOS και Android.

Σημειωτέον ότι οι ηλεκτρονικές δαπάνες στην περιοχή MENA αυξήθηκαν από $2,7 δισ. σε $7,3 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.