ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cemex : «Γιγαντώνεται» με την εξαγορά της Rinker

10:30 - 10 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Στην εξαγορά της Rinker Group της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας των ΗΠΑ προχωρά η Cemex, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός τσιμέντου, αφού προηγούμενως αύξησε κατά 22% την προσφορά της στα 14,2 δισ. δολάρια.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η προσφορά εγινε αποδεκτή στα 15,85 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Σημειώνεται ότι η προσφορά είναι κατά 5% υψηλότερη από την προηγούμενη τιμή κλεισίματος της μετοχής. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την εν λόγω εξαγορά, οι πωλήσεις της Cemex θα ενισχυθούν κατά 32% στα 24 δισ. δολάρια, ενώ θα προσθέσει στο δίκτυο των εργοστασίων της, επιπρόσθετα εργοστάσια στις περιοχές της Φλόριντα, της Αριζόνα και της Νεβάδα.

Ο επικεφαλής της Rinker δήλωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα με τους επενδυτές, το60% των οποίων προέρχονται από την Αυστραλία.

Υπενθυμίζεται ότι η ο αγώνας της Cemex για την απόκτηση της Rinker διήρκεσε πέντε μήνες, καθώς η δεύτερη απέρριψε την αρχική προσφορά με το αιτιολογικό ότι ήταν πολύ χαμηλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.