ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά του ΝΑΤΟ

19:19 - 11 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά του ΝΑΤΟ
Σφοδρή επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίθεση που κάνει η Τουρκία στο Αφρίν.

Αναλυτικότερα ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» τονίζοντας ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στις ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, όμως δεν έλαβε καμία υποστήριξη, στην στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου κατά της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στη βορειοδυτική Συρία. Για την Τουρκία η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση, όμως οι ΗΠΑ, σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τους μαχητές που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet ο Ερντογάν  δήλωσε πως «Δεν μας απασχολούν τα εδάφη, αυτό που μας απασχολεί είναι να καθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες», είπε και πρόσθεσε πως «θα πάμε όπου υπάρχουν τρομοκράτες». Επιπλέον, ο ίδιος υποσχέθηκε πως η Τουρκία θα βοηθήσει στην ανακατασκευή της Αφρίν, αλλά και την αποκατάσταση βασικών λειτουργειών, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η παροχή νερού, η εκπαίδευση και το σύστημα υγείας, «όπως κάναμε στην Τζαραμπλούς, την Αλ-Ράι και την Αλ-Μπαμπ, μετά την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, τόνισε πως «σκοπεύουμε να καθαρίσουμε ακόμη την Μανμπίζ, την Άιν αλ Αράμπ, την Ταλ Αμπιάντ, την Ρεσουλαΐν και την Καμισλί (συριακές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία),από τους τρομοκράτες».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:05 - 11 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.