ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά προμηνύματα για Ευρώπη

10:42 - 10 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Σε τροχιά ανόδου αναμένεται να κινηθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των εκτιμήσεων ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις θα συνεχιστούν, ενώ εκτιμάται ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ λαμβάνει τέλος.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Puma, η οποία δέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την PPR SA,την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια αγαθών πολυτελείας, η BHP Billiton καθώς και η RioTinto Group, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε ανοδική τροχιά τον κλάδο των μεταλλουργικών,καθώς οι τιμές του χαλκού «σκαρφάλωσαν» στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών.

Μέχρι στιγμής, οι εξαγορές στην Ευρώπη αποτιμώνται σε 517 δισ. δολάρια, ενώ τα deals αγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, στα 1,6 τρισ. δολάρια το 2006.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει και η Repower Systems, καθώς η ινδικών συμφερόντων Suzlon Energy ανέβασε την τιμή προσφοράς για την απόκτηση της εταιρείας κατά 19%, ενώ προηγουμένως αγόρασε μερίδιο 8% στο μετοχικό κεφάλαιο του γερμανικού ομίλου.

Στο επίκεντρο και ηAltadis, μετά την αύξηση της προσφοράς από την Imperial Tobacco, η ABN Amro Holding, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα, ενδέχεται να εκδηλώσουν από κοινού ενδιαφέρον για την εξαγορά της η Santander Central Hispano, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας και η Royal Bank of Scotland Group.

Ενεργή θα είναι και η Iberia, καθώς αναμένεται η Texas Pacific να αυξήσει την τιμή προσφοράς, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian την 6η Απριλίου, η British Airways αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Τέλος, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουνακόμη εταιρείες, Rodamco, καθώς η Unibail Holding θα προσφέρει 0,53 δολάρια από τις μετοχές τηςγια κάθε μία μετοχή της Rodamco, αλλά και η JSainsbury, μετά την αύξηση από ομιλο εταιρειών εξαγορών με επικεφαλής την CVC Capital Partners, της προσφοράς κατά 20 πέννες στις 582 πέννες ανά μετοχή.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.