ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνεται ο προεκλογικός πυρετός στη Γαλλία

11:42 - 10 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Εντείνεται ο προεκλογικός πυρετός στη Γαλλία ενόψει των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σαφή υπεροχή εμφανίζουν οι υποψήφιοι της δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί και της ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Ειδικότερα, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας LH2, ο Σαρκοζί διευρύνει την διαφορά που έχει από την κύρια αντίπαλό του, την υποψήφια των σοσιαλιστών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ,. Παράλληλα ο Λε Πεν πλησιάζει τον τρίτο στις προτιμήσεις υποψήφιο - τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού. Συγκεκριμένα, ο Λε Πεν έχει αυτή τη στιγμή ποσοστό 15%, μόλις τρεις μονάδες πίσω από τον Μπαϊρού, έχοντας κερδίσει 2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 47% των Γάλλων δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει, ή δηλώνει ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων καθιστά εξαιρετικά σημαντική αυτή την τελευταία φάση της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας CSA για την εφημερίδα Le Parisien, το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο Σαρκοζί θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, ενώ μόλις το 18% βλέπει τη Ρουαγιάλ να κερδίζει την εκλογική μάχη.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας LH2 , ο Νικολά Σαρκοζί θα συγκεντρώσει ποσοστό 52%, έναντι 48% της Ρουαγιάλ.


   


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.