ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ ματαιώνει τη συγχώνευση Broadcom - Qualcomm

09:32 - 13 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ ματαιώνει τη συγχώνευση Broadcom - Qualcomm
Με εκτελεστική απόφασή του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έβαλε τέλος στην διαδικασία συγχώνευσης Broadcom - Qualcomm, εταιρειών που κατασκευάζουν μικροεπεξεργαστές, επιχειρηματολογώντας ότι αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αποδέχτηκε τις συστάσεις της αμερικανικής Αρχής για τις ξένες επενδύσεις (CFIUS), η οποία εξέταζε την εξαγορά μετά από προσφυγή της Qualcomm, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι δύο εταιρείες «πρέπει αμέσως και οριστικά να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την προταθείσα εξαγορά», τονίζει το διάταγμα, το οποίο επικαλείται «αξιόπιστα στοιχεία» που καταδεικνύουν, σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ότι η συγχώνευση απειλούσε την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Η απόφαση του Τραμπ βάζει τέλος στην πολύμηνη διαμάχη των δύο ομίλων για τη σχεδιαζόμενη εξαγορά ύψους 117 δισ. δολαρίων, η οποία, εάν προχωρούσε, θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο.

Η Broadcom ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή της ότι «διαφωνεί απόλυτα με την ιδέα ότι η προταθείσα εξαγορά της Qualcomm ήγειρε την παραμικρή ανησυχία ως προς την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, και προσθέτει ότι «μελετά το διάταγμα» του αμερικανού προέδρου.

Η Broadcom, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, είχε διαβεβαιώσει τη Δευτέρα πως σκόπευε να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ από την 3η Απριλίου για να κατευνάσει τις ανησυχίες των αμερικανικών αρχών.

Η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία έχει μπει σε τροχιά άσκησης πολιτικής προστατευτισμού, θεωρεί τη Broadcom προπέτασμα κινεζικών συμφερόντων που ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, ιδίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.