ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ρυθμό των deals «χορεύει» η Ευρώπη

12:01 - 10 Απρ 2007 | Ειδήσεις
Προς τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας οδεύουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τα σκήπτρα της ανόδου κρατά ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών με πρωταγωνίστρια την Daimler Chrysler, μετά την κατάθεση προσφοράς από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Kirk Kerkorian της Tracinda για την απόκτηση της μονάδας της Chrysler.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,42 % στις 66,424.00 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει ανοδο κατά 0,26% στις 5,756.49 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,65% στις 7,146.25 μονάδες.

Επίπεδα ρεκόρ αγγίζει η μετοχή της Puma, η οποία δέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την PPRSA,την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια αγαθών πολυτελείας, τις BHP Billiton καθώς και Rio Tinto Group, οι οποίες οδηγούν σε ρεκόρ ανόδου τον κλάδο των μεταλλουργικών,καθώς οι τιμές του χαλκού «σκαρφάλωσαν» στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών.

Σε θετικό εδαφος και η Repower Systems, καθώς η ινδικών συμφερόντων Suzlon Energy ανέβασε την τιμή προσφοράς για την απόκτηση της εταιρείας κατά 19%, ενώ προηγουμένως αγόρασε μερίδιο 8% στο μετοχικό κεφάλαιο του γερμανικού ομίλου.

Στο επίκεντρο και ηAltadis, μετά την αύξηση της προσφοράς από την ImperialTobacco, η ABN Amro Holding, η οποία ενισχύεται κατά 1,4% στα 33,64 ευρώ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα, ενδέχεται να εκδηλώσουν από κοινού ενδιαφέρον για την εξαγορά της η Santander Central Hispano, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας και η Royal Bank of Scotland Group.

Ενεργή και η Iberia, καθώς αναμένεται η Texas Pacific να αυξήσει την τιμή προσφοράς, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian την 6η Απριλίου, η British Airways αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Τέλος, εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει ακόμη η Rodamco, καθώς η Unibail Holding θα προσφέρει 0,53 δολάρια από τις μετοχές της για κάθε μία μετοχή της Rodamco.

Μέχρι στιγμής, οι εξαγορές στην Ευρώπη αποτιμώνται σε 517 δισ. δολάρια, ενώ τα deals αγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, στα 1,6 τρισ. δολάρια το 2006.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.