ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «σκοτεινό» παρελθόν της νέας επικεφαλής της CIA

08:45 - 14 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Το «σκοτεινό» παρελθόν της νέας επικεφαλής της CIA
Η απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η υπουργοποίηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο, έφερε μία γυναίκα (για πρώτη φορά στην ιστορία) στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Όσο, όμως κι αν αυτή η απόφαση Τραμπ μπορεί να μοιάζει ως μία… προοδευτική κίνηση, διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό της Τζίνα Χάσπελ, μάλλον αλλάζει αμέσως γνώμη.

Κι αυτό γιατί η Χάσπελ έχει ένα πολύ «σκοτεινό» παρελθόν, με το όνομά της να εμφανίζεται σε πληθώρα καταγγελιών για κρυφές επιχειρήσεις μέσα σε μυστικές φυλακές όπου οι κρατούμενοι βασανίζονταν!

Η Χάσπελ είναι σήμερα 61 ετών και έχει μεγάλη εμπειρία ως κατάσκοπος, καθώς εργάστηκε υπό αυτή την ιδιότητα από το 1985 έως τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Το 2013 διορίστηκε επικεφαλής των κρυφών επιχειρήσεων της CIA, αλλά είχε αντικατασταθεί έπειτα από μερικές μόνο εβδομάδες. Ο λόγος ήταν οι ευθύνες της για τη δημιουργία -μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001- μυστικών φυλακών στο εξωτερικό στις οποίες χρησιμοποιούνταν ανακριτικές μέθοδοι που προσιδιάζουν σε βασανιστήρια.

Οι παραπάνω καταγγελίες φέρνουν, όπως είναι φυσικό και πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά των Δημοκρατικών, για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να την ορίσει ως επικεφαλής της CIA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.