ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στο Παρίσι την Παρασκευή

18:33 - 14 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στο Παρίσι την Παρασκευή
Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο πρώτο της ταξίδι μετά την τέταρτη ορκωμοσία της για τη θητεία της καγκελαρίας, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Στη συνάντησή τους θα συζητήσουν για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.

Η Μέρκελ ορκίστηκε σήμερα το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας 171 ημέρες μετά τις ατελέσφορες εκλογές του Σεπτεμβρίου σε μία ένδειξη των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει στην προσπάθεια της να συντονίσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, τους Χριστιανοκοινωνιστές συμμάχους της και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τη Δευτέρα δήλωσε ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και της 23ης Μαρτίου καθώς και να αποσαφηνίσει το επόμενο στάδιο.

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα και ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σημειώνεται ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως την ελλειπή λειτουργικότητα και την άνοδο του λαϊκισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.