ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομηρία στη Γαλλία: Νεκρός ο τζιχαντιστής και τρία ακόμη άτομα

17:05 - 23 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ομηρία στη Γαλλία: Νεκρός ο τζιχαντιστής και τρία ακόμη άτομα
Έπειτα από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, η κατάσταση ομηρίας σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας, έλαβε τέλος. Οι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μαροκινής καταγωγής και δήλωνε τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο Μαροκινός άνδρας γύρω στα 30 που έσπειρε τον τρόμο στη μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και έπεσε νεκρός.

Δυστυχώς, όμως, πριν από την παρέμβαση της αστυνομίας τρία άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο δράστης, που φέρεται να είναι τζιχαντιστής, εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας σκοτώσω όλους!».

Ο ένας εκ των τριών νεκρών ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ (χασάπης), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ενώ ένας άλλος φέρεται να πυροβολήθηκε από τον δράστη στο κεφάλι.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, στο περιστατικό τραυματίστηκαν επίσης 16 άτομα.

Πριν εισβάλει στο σουπερμάρκετ, ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε αστυνομικό στη γειτονική της Τρεμπ πόλη Καρκασόν.

Μακρόν: Όλα δείχνουν τρομοκρατία

Όλα οδηγούν στη σκέψη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στην υπόθεση.

«Θα βρίσκομαι σε λίγες ώρες στο Παρίσι, όπου θα παρακολουθώ και θα συντονίσω το σύνολο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:00 - 23 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.