ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Η τρομοκρατική απειλή παραμένει αυξημένη στη Γαλλία

19:48 - 23 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Μακρόν: Η τρομοκρατική απειλή παραμένει αυξημένη στη Γαλλία
Αυξημένη παραμένει η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων στη γαλλική πόλη Τρεμπ, στην επαρχία Οντέ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η απειλή προέρχεται κυρίως από μεμονωμένα άτομα και όχι από οργανωμένες επιχειρήσεις για τις οποίες δίδεται εντολή από το εξωτερικό να δράσουν σε γαλλικό έδαφος. «Η τρομοκρατική» απειλή παραμένει στη Γαλλία «αυξημένη, γιατί έχουμε εδώ και πολλούς μήνες μια ενδογενή απειλή», συμπλήρωσε.

Οι επιτιθέμενοι «μπορεί να επηρεάζονται, να έχουν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος ή με άλλες εξωτερικές δυνάμεις που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία. Ωστόσο, και παραμένω επιφυλακτικός γιατί η έρευνα τώρα αρχίζει, δεν είμαστε πλέον σε μια κατάσταση όπως ήμαστε πριν από δύο ή τρία χρόνια όπου αντιμετωπίζαμε επιθέσεις που διευθύνονταν από την ιρακινο-συριακή περιοχή εναντίον του εδάφους μας», εξήγησε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

«Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνα τους, που έχουν ποικίλα ψυχιατρικά προφίλ, ορισμένοι έχουν μια παθολογία, άλλοι όχι. Δεν ξέρω τι από όλα ισχύει για τον σημερινό τρομοκράτη», πρόσθεσε

Ο κ. Μακρόν είπε ότι «στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από την παρακολούθηση» του επιτιθέμενου στην Τρεμπ. Υπάρχουν στη Γαλλία «άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί ως επικίνδυνα τα οποία παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς».

Τέλος ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τις κατοίκους της Τρεμπ για την πλήρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του κράτους και ιδιαίτερα των δυνάμεων της τάξης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.