ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους δρόμους χιλιάδες Καταλανοί υπέρ του κρατούμενου Πουτζδεμόν

20:21 - 25 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Στους δρόμους χιλιάδες Καταλανοί υπέρ του κρατούμενου Πουτζδεμόν
Κρατούμενος των γερμανικών αρχών είναι από το πρωί της Κυριακής ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να περάσει από δικαστήριο. Χιλιάδες Καταλανοί βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν υπέρ της ελευθερίας του.

Ο Πουτζδεμόν, για τον οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές (με την κατηγορία της «στάσης» και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 30 ετών), συνελήφθη κοντά στα σύνορα Δανίας - Γερμανίας. Ήταν γνωστό πως το τελευταίο διάστημα ο Πουτζδεμόν βρισκόταν στην Φινλανδία, ενώ τώρα είναι άγνωστο ποια ήταν η κατεύθυνσή του. Κάποιες πληροφορίες τον θέλουν να κατευθυνόταν προς το Αμβούργο, ενώ το BBC αναφέρει πως ταξίδευε προς το Βέλγιο.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Γερμανίας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές της χώρας, πάντως, η αυριανή ακρόαση έχει ως μοναδικό στόχο την επιβεβαίωση της ταυτότητας του συλληφθέντος.

Στη συνεχεία, το δικαστήριο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα αποφασίσει αν θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, έως ότου εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία.

Στους δρόμους οι Καταλανοί

Η είδηση της σύλληψης Πουτζδεμόν ξεσήκωσε τους Καταλανούς. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης κρατώντας καταλανικές σημαίες.

«Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», «Ο Πουτζντεμόν είναι ο πρόεδρός μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πόλη, φωνάζοντας «Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή!»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.