ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληθαίνουν οι φήμες περί επίσκεψης Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο

09:08 - 27 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Πληθαίνουν οι φήμες περί επίσκεψης Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο
Πληθαίνουν οι φήμες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρίσκεται στο Πεκίνο, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, από το 2011 που ανέλαβε την εξουσία.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας που επισκέπτεται το Πεκίνο.

Τα ιαπωνικά μέσα αρχικά ανέφεραν ότι στο Πεκίνο έφτασε με τρένο κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Βόρειας Κορέας και ότι υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η Νότια Κορέα ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του αξιωματούχου αλλά ότι παρακολουθεί τα πράγματα «πολύ στενά» και ότι αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αξιωματούχος της Σεούλ ανέφερε επίσης ότι η βελτίωση των διμερών δεσμών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κίνας θα αποτελέσει «θετικό σημάδι» και «σημαντική εξέλιξη» πριν από τις προγραμματισμένες Συνόδους Κορυφής μεταξύ Βόρειας Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Αναλυτές που μιλάνε στο ιαπωνικό κανάλι Yonhap της Νότιας Κορέας, δήλωσαν ότι ο αξιωματούχος που έφτασε στο Πεκίνο θα μπορούσε να είναι και η νεώτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία πρόσφατα εμφανίστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας ή ακόμα και ο στρατιωτικός αξιωματούχος Τσο Ριονγκ Χαε.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε μια άνευ προηγουμένου πρόσκληση να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τώρα πιστεύεται ότι οι αξιωματούχοι εργάζονται προκειμένου να επεξεργαστούν τις σύνθετες διπλωματικές απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις που τίθενται από τις δύο πλευρές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Κίνας πιθανότατα θα συναντηθούν πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής καθώς η Κίνα είναι ο βασικός οικονομικός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι το κανάλι Nippon News Network με έδρα το Τόκιο, ανέφερε ότι το τρένο έμοιαζε με εκείνο που χρησιμοποίησε ο πατέρας και προκάτοχός του Κιμ Γιονγκ Ουν, Kιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος είχε φόβο να πετάξει, όταν επισκέφθηκε το Πεκίνο το 2011.

Τα ταξίδια του Kιμ Γιονγκ-ιλ στην Κίνα επιβεβαιώθηκαν μόνο μετά την αναχώρησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.