ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διελκυστίνδα Facebook - Λονδίνου για την Cambridge Analytica

13:29 - 27 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Διελκυστίνδα Facebook - Λονδίνου για την Cambridge Analytica
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται εδώ και μέρες η διοίκηση του Facebook, μετά τις αποκαλύψεις για διαρροή στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών του στην εταιρεία Cambridge Analytica που «έτρεχε» την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τις αφόρητες πιέσεις το Facebook δέχτηκε να στείλει για εξηγήσεις στο βρετανικό Κοινοβούλιο δύο στελέχη του, ωστόσο το «αφεντικό», ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον των βρετανών βουλευτών.

Θα τον εκπροσωπήσουν είτε ο επικεφαλής τεχνολογίας Μάικ Σκέπφερ είτε ο επικεφαλής προϊόντος Κρις Κοξ, σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ωστόσο, οι βρετανοί βουλευτές δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, καθώς έχουν ζητήσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο είτε από τον ίδιο τον Ζάκερμεπργκ, είτε από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Πάντως, σήμερα καταθέτει στην επιτροπή ψηφιακών υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου ο Κρίστοφερ Γουάιλι, ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες για την υπόθεση στους New York Times και τον Observer.

Όπως είπε στην επιτροπή, σήμερα, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 τον έκανε να μιλήσει για τις πρακτικές της εταιρείας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.