ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βουλγαρία ανακάλεσε αιφνιδιαστικά τον πρεσβευτή της στη Μόσχα

14:47 - 29 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Η Βουλγαρία ανακάλεσε αιφνιδιαστικά τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
Σε αιφνιδιαστική ανάκληση του πρεσβευτή της στη Μόσχα, Μπόικο Κότσεφ, προχώρησε η Βουλγαρία, σε μια κίνηση κίνηση που συνδέθηκε με τη δηλητηρίαση, στη Βρετανία, του πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του.

Η ανάκληση «για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση» έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ρούμεν Ράντεφ, και πολιτικών δυνάμεων στη Βουλγαρία.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Βούλγαρος πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να παρουσιάσει τα επιχειρήματα.

«Αυτό είναι ένα βήμα, για το οποίο η κυβέρνηση δεν συντονίστηκε μαζί μου» δήλωσε ο κ. Ράντεφ και σχολίασε ότι η αλληλεγγύη είναι μια σημαντική αρχή, αλλά δεν πρέπει να είναι τυφλή. Πρόσθεσε, δε, ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση απαιτεί αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Και ο γραμματέας του βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κριστιάν Βιγκένιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.