ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ν. Κορέα επιμένει στο σχέδιο για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου

15:00 - 03 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Η Ν. Κορέα επιμένει στο σχέδιο για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου
Αμετακίνητη από την αρχική της θέση για μια κορεατική χερσόνησο χωρίς πυρηνικά παραμένει η Νότια Κορέα.

Αναλυτικότερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του προεδρικού Γαλάζιου Οίκου, ενόψει της συνάντησης κορυφής με τη Βόρεια Κορέα αργότερα εντός του Απριλίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το θέμα της αποπυρηνικοποίησης πρέπει να επιλυθεί με ολοκληρωμένο και προοδευτικό τρόπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο αξιωματούχος επισήμανε πως «Με βάση αυτή την κατεύθυνση, η βασική στρατηγική και ο οδικός χάρτης θα πρέπει να προετοιμαστούν πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα σε φάση προετοιμασίας» και συμπλήρωσε ότι το γενικό πλαίσιο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου θα πρέπει να συμφωνηθεί μέσω της κορεατικής συνόδου κορυφής πριν καθοριστεί η συνολική εικόνα για το θέμα αυτό μέσω της συνόδου κορυφής Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως ο κ. Μουν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συμφώνησαν να έχουν την πρώτη τους συνάντηση κορυφής στις 27 Απριλίου στον Οίκο της Ειρήνης, κτήριο στη νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατικοποιημένης περιοχής μεταξύ των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.