ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανευρωπαϊκή ταλαιπωρία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, λόγω τεχνικής βλάβης

18:58 - 03 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Πανευρωπαϊκή ταλαιπωρία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, λόγω τεχνικής βλάβης
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας, Eurocontrol, ανακοίνωσε πως μία τεχνική βλάβη προκαλεί καθυστερήσεις περίπου στο 50% των σχεδόν 30.000 προγραμματισμένων πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, τη Μεγάλη Τρίτη.

«Σήμερα, 29.500 πτήσεις αναμένονταν στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Περίπου στις μισές εξ αυτών ενδέχεται να καταγραφούν καθυστερήσεις εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα» τονίζεται στο δελτίο Τύπου του Eurocontrol.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μια «βλάβη στο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχυμένης Τακτικής Ροής (ETFMS)», ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα.

«Το πρόβλημα με το σύστημα εντοπίστηκε και λαμβάνονται μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα» διαβεβαίωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, που αναμένει ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί «έως αργά το βράδυ».

«Ωστόσο τα σχέδια πτήσης που είχαν κατατεθεί πριν από τις 12.26 ώρα Παρισιού (10.26 UTC) χάθηκαν και ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν εκ νέου σχέδια πτήσης για όλα τους τα αεροσκάφη που δεν έχουν απογειωθεί» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια άρχισαν ήδη να προειδοποιούν το επιβατικό κοινό για προβλήματα που πιθανώς θα προκύψουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.