ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Η σταδιακή αύξηση επιτοκίων κρατά την οικονομία δυνατή

21:26 - 06 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Πάουελ: Η σταδιακή αύξηση επιτοκίων κρατά την οικονομία δυνατή
Υπέρ μιας σταδιακής αύξησης των επιτοκίων τάχθηκε ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόν Πάουελ, μιλώντας στο Economic Club of Chicago.

Χαρακτηριστικά είπε πως η «υπομονετική προσέγγιση» της κεντρικής τράπεζας έχει φέρει αποτελέσματα και συνέβαλε στην ισχυρή οικονομία που έχουν σήμερα οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα έχει μειώσει και τον κίνδυνο για ένα «απρόβλεπτο χτύπημα» στην αμερικανική οικονομία.

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια της πέντε φορές από τον Δεκέμβριο του 2015, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά. Η κεντρική τράπεζα περιμένει να πραγματοποιήσει συνολικά τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα πραγματοποιήσει τελικά τέσσερις αυξήσεις λόγω των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης.

Πάντως, ο Πάουελ υποστήριξε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να γίνονται σταδιακά οι αυξήσεις των επιτοκίων.

«Οι συνάδελφοι μου και εγώ πιστεύουμε ότι όσο η οικονομία συνεχίζει στο υφιστάμενο μονοπάτι σε γενικές γραμμές, οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχουμε τους στόχους μας» για πληθωρισμό 2% και ισχυρή αγορά εργασίας, δήλωσε ο ​ πρόεδρος της Fed.

Αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση του Λευκού Οίκου με τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι ακόμα είναι νωρίς για να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος ενός πιθανού εμπορικού πολέμου στην αμερικανική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.