ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νομοσχέδιο «Stop Soros» ξεκινάει η τρίτη θητεία Ορμπάν

15:00 - 10 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Με νομοσχέδιο «Stop Soros» ξεκινάει η τρίτη θητεία Ορμπάν
Με το νομοσχέδιο «Stop Soros» ξεκινάει η νέα θητεία του Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία, μετά την ισχυρή εντολή που έλαβε από τις εκλογές το κυβερνών κόμμα Fidesz.

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέα σειρά μέτρων που σχεδιάσθηκαν πριν από τις εκλογές και προβλέπει τη φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν τη μετανάστευση».

Αναφερόμενος στο θέμα του Central European University του Τζορτζ Σόρος με έδρα τη Βουδαπέστη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα. Πάντως, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα συμφωνία για τη λειτουργία campus και στη Βιέννη.

Αψηφώντας τις επικρίσεις του ΟΑΣΕ για την προεκλογική εκστρατεία στην Ουγγαρία, για την ξενοφοβική ρητορική και την μεροληψία των μέσων ενημέρωσης που εμπόδισαν τους ψηφοφόρους να κάνουν μία επιλογή έχοντας σχηματίσει εγνωσμένη άποψη, ο κ. Ορμπάν απάντησε ειρωνικά «ευχαριστώ για τη συμβολή».

Ο κ. Ορμπάν σχεδιάζει να αναπτύξει τις διπλωματικές σχέσεις του με την Πολωνία και τη Βαυαρία, ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο, κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης θητείας του, έπειτα από την ισχυρή υποστήριξη που δέχθηκε από τη Βαρσοβία και το Μόναχο για την πολιτική του κατά της μετανάστευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.