ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο CEO της Cambridge Analytica στον απόηχο του σκανδάλου

08:21 - 12 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο CEO της Cambridge Analytica στον απόηχο του σκανδάλου
Λίγες ώρες μετά το mea culpa του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Analytica, Αλεξάντερ Τάιλερ, στον απόηχο του σκανδάλου υποκλοπών προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο Τάιλερ δεν φεύγει εντελώς, αλλά επιστρέφει στη θέση του υπεύθυνου Δεδομένων, με στόχο να επικεντρωθεί στις τεχνικές έρευνες.

Χθες, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου πως και δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την Cambridge Analytica, αν και υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί η Facebook, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Ερωτηθείς αν τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά «ναι», δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πάντως, χαρακτήρισε αναπόφευκτη εξέλιξη την επιβολή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αν και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Είπε ότι δεν είναι αντίθετος, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.