ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η επίθεση θα έχει καταστροφική επιρροή στις διεθνείς σχέσεις

11:43 - 14 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η επίθεση θα έχει καταστροφική επιρροή στις διεθνείς σχέσεις
Σε μία πρώτη αντίδραση ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα στη Συρία, ο συνασπισμός ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση μία εχθρική πράξη κατά ενός ξένου κράτους, σημειώνοντας πως από τη στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση της Δύσης πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, αυτό συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Και όλα αυτά, συνέχισε ο Ρώσος Πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά τα αμερικανικά πυραυλικά χτυπήματα κατά της Συρίας, τα οποία όπως είπε «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πούτιν, τονίζοντας πως με αυτές τις ενέργειες, η Ουάσιγκτον προωθεί ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία αλλά και ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Τέλος ο Πούτιν τόνισε ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστρεπτική επίδραση σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

Ρωσία: Συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία, αντιδρώντας στα πλήγματα που κατάφεραν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ, σε απάντηση σε φημολογούμενη επίθεση με τοξικά αέρια, από την οποία φέρονται να έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα.

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 14 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.