ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Δεν θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς υπνοβατών

14:04 - 17 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Μακρόν: Δεν θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς υπνοβατών
Μιλώντας, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το όραμά του για την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη διαφορά της "αυταρχικής (κυριαρχικής) δημοκρατίας" με την "κυριαρχία της δημοκρατίας".

Στην ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση για σθεναρή υπεράσπιση μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής κυριαρχίας εναντίον μιας τάσης αυταρχισμού σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μακρόν δήλωσε επίσης πως η προδοσία των ψεύτικων υποσχέσεων απειλεί τον λαό και αναφέρθηκε στους εθνικιστικούς διχασμούς. «Πρέπει να μην υποδαυλίζουμε τα πάθη του κόσμου, να μην προτείνουμε μονοπάτια που δεν μπορεί να ακολουθήσει, και να κατεδαφίζουμε χωρίς να μπορούμε να ξαναχτίσουμε».

«Δεν θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς υπνοβατών. Θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς που έχει τη βούληση να υπερασπισθεί τη δημοκρατία της με σθένος. Δεν θα υποχωρήσω σε καμία σαγήνη για αυταρχικά καθεστώτα», δήλωσε, απευθύνοντας πρόσκληση για έναν διάλογο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Μακρόν πρότεινε επίσης τη δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες, για να ξεπεραστεί η «τοξική συζήτηση» για τις ποσοστώσεις υποδοχής ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για έναν οδικό χάρτη μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.