ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μακρόν στον Λευκό Οίκο: Φιλιά στα μάγουλα αντί χειραψίας

10:22 - 24 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Ο Μακρόν στον Λευκό Οίκο: Φιλιά στα μάγουλα αντί χειραψίας
Με φιλιά στα μάγουλα ξεκίνησε η επίσημη συνάντηση Τραμπ - Μακρόν στον Λευκό Οίκο, κίνηση-ματ του γάλλου προέδρου να ακυρώσει την περίφημη δυνατή χειραψία του αμερικανού προέδρου, που έχει εκθέσει αρκετούς ξένους ηγέτες.

Ο γάλλος πρόεδρος, μόλις κατέβηκε από το θωρακισμένο όχημα που τον μετέφερε στον Λευκό Οίκο, ξάφνιασε τον αμερικανό ομόλογό του αιφνιδιάζοντας τον με ένα θερμό φιλί.

Η πρώτη κίνηση των δύο ηγετών ήταν να φυτέψουν στο πίσω μέρος του Λευκού Οίκου ένα δέντρο που έφερε από τη Γαλλία ο Μακρόν.

Οι δύο πρόεδροι πήραν τα φτυάρια στα χέρια για να ρίξουν συμβολικά λίγο χώμα, με τις δύο πρώτες κυρίες να τους παρακολουθούν από κοντινή απόσταση πάνω στις ψηλές γόβες τους.

Πέραν των στιγμιότυπων για τις φωτογραφίες, στοίχημα για τον Μακρόν αποτελεί να αναγκάσει τον αμερικανό πρόεδρο να τον ακούσει για τα καυτά θέματα που απασχολούν τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, με κυρίαρχο αυτό της επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και η Συρία, μετά την πρόσφατη κοινή επίθεση στη χώρα του Ασαντ.

Στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί την Παρασκευή για λίγες ώρες και η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας δεν συμμετείχε στον βομβαρδισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.