ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Πολύ σύντομα η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

19:44 - 24 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Πολύ σύντομα η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
«Πολύ έντιμος» έχει σταθεί μέχρι στιγμής ο ηγέτης Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πρόσθεσε πως θα συναντηθεί «πολύ σύντομα» μαζί του, καθώς και ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει να οργανωθεί αυτή η σύνοδος κορυφής το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, μια τέτοια συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι καλή για τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Κορέα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι εάν δεν δει διάθεση να προχωρήσουν οι συνομιλίες, θα εγκαταλείψει το τραπέζι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η εμπορική σχέση της χώρας του με τη Γαλλία είναι «περίπλοκη» λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θέτει εμπορικούς φραγμούς τους οποίους χαρακτήρισε απαράδεκτους. «Έχουμε μια καταπληκτική σχέση με τη Γαλλία, τον πιο παλιό μας σύμμαχο, μακάρι να είχαμε να διαπραγματευτούμε μόνο με τη Γαλλία για τα διεθνή ζητήματα», πρόσθεσε.

Για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, είπε ότι υπάρχουν «πολύ καλές πιθανότητες» να επιτευχθεί μια συμφωνία και υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα μεταβεί στο Πεκίνο σε λίγες ημέρες για να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σοβαρές εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ και ότι οι διαπραγματεύσεις με το Μεξικό και τον Καναδά για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου NAFTA πηγαίνουν πολύ καλά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.