ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Αναγκαίο να διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική

16:12 - 26 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Αναγκαίο να διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική
Μετριασμό της ανάπτυξης σχεδόν στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης διαπιστώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, σημείωσε πως "η ελαφρά επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης και της Ευρωζώνης και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός καθιστούν αναγκαίο να διατηρηθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική".

Τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντράγκι, ο οποίος διεμήνυσε ακόμα πως υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητη και η διατήρηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης ο Ιταλός κεντρικός τρπεζίτης ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως αυτή οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντράγκι ζήτησε από τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και να προωθήσουν πολιτικές, οι οποίες θα στηρίξουν την ανάπτυξη, χωρίς, ωστόσο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθεροποίηση. 

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε παραμένει υποτονικός και δεν έχει δείξει σημάδια μιας σταθερής ανοδικής τάσης. Ως εκ τούτου, παραμένει αναγκαία ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής τόνωσης για να ενισχυθούν οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.