ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Κομισιόν και ESM

13:33 - 27 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Κομισιόν και ESM
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα υπογράψουν σήμερα μνημόνιο κατανόησης για τη σχέση συνεργασίας τους στα προγράμματα χρηματοδοτικής βοήθειας του ESM. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM, οι δύο θεσμοί έχουν ως κοινούς στόχους τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης και της αποτελεσματικής διαχείρισης των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας σε κράτη μέλη.

«Το μνημόνιο - που θα υπογραφεί επίσημα από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τον γενικό διευθυντή του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ - αντανακλά τη στενή συνεργασία των δύο θεσμών και τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στην πορεία του χρόνου ο ESM στην παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας σε χώρες μέλη για να ξεπεράσουν οξείες κρίσεις και να ανακτήσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», σημειώνεται.

Στο μνημόνιο αναφέρονται οι μέθοδοι συνεργασίας της Επιτροπής και του ESM «υπό το φως της εμπειρίας και σε εναρμόνιση με τους ρόλους και τις αρμοδιότητες που έχουν. Αυτό δεν αλλάζει τους κανόνες και το νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο λειτουργούν».

Το μνημόνιο παραθέτει τις αρχές συνεργασίας, συμφωνίες για την εργασία στα προγράμματα χρηματοδοτικής βοήθειας του ESM και την επιτήρηση μετά τα προγράμματα, λειτουργικές συμφωνίες για την ανταλλαγή πληροφοριών και την εμπιστευτικότητα και θέματα που αφορούν προγράμματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής προσωπικού. «Η συμφωνία θα προσφέρει χρήσιμη καθοδήγηση για τη συνεχιζόμενη συνεργασία σε μελλοντικά προγράμματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.